tisdag 3 juni 2008

Jazzlunch hemma

Gillar du konceptet jazzlunch så har jag tre saker att rekommendera.
1. Karl-Martin Almqvists "stretching a portfolio". Ren jävla lyx för öronen!
2. Om du är pank som jag, gör det hemma. Intimt, billigt, trevligt. 
3. Själva soppan då, för soppa ska det va. 

Själv tog jag en kik i frysen/kylen/skafferiet och hittade detta: 

5-6 kuber fryst spenat.
En rejäl näve färsk ruccola
En klick smör
En buljongtärning
5 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk filadelfiaost
1 liten vitlöksklyfta
salt, peppar

Smält smöret, i med spenaten, buljongtärningen och vattnet samt häll i ruccolan när spenaten har tinat. (Kör samtidigt på ägg i en annan gryta som får bli hyfsat hårdkokta.) 
Låt soppan puttra nån minut. I med mjölken och filadelfiaosten som smälter och låt det koka ihop. Pressa i vitlöken och krydda. Smaka av och mixa slät och låt svalna nästan helt. Det är sommar, klart soppan ska vara sval. I med ägghalvor, ät en grov macka till.  
Räcker till ett svinhungrigt soppfreak, två större förrätter eller tre-fyra appetizers. 
Mumma! 









1 kommentar:

punk in writing sa...

shit, vad du går in för det finkulturella. :D ser ut som nått ur ett hippt magasin (ok, ett hippt magasin för folk som lever på en budget).

vad är nästa steg, jazztobak?
;)